Balkonsko cvetje v naših rastlinjakih

V naših rastlinjakih ponujamo XXL izbiro balkonskega in parkovnega cvetja, ki je bilo vzgojeno v naših rastlinjakih v Komendi. Ponujamo mnogo odtenkov klasičnih balkonskih rastlin kot so bršljankepelargonije ali koprive. Na voljo je tudi široka izbira Surfinijpetunij, begonij in okrasnih trav. Skratka ponudba je res široka, tako da lahko najdete balkonsko cvetje, ki je primerno za katero koli lego.

Sajenje in nega balkonskega cvetja

Balkonsko cvetje na balkonu je vedno v loncu ali koritu in rastlina ima omejen prostor, zalogo hrane in vode, zato potrebuje posebno nego. Kliknite na več in si preberite kako pravilno saditi in skrbeti za balkonsko cvetje.

Balkoni naših strank

So balkoni katerih skoraj ne opazimo in so balkoni katerih ne spregledamo. Vse to na slikah, pa so balkoni, s katerimi se ponašajo naše stranke. Ste med njimi? Vam morda še nismo zaupali kakšne skrivnosti, da boste tudi vi imeli tako lep balkon?

Ključni elementi za uspeh so odlična kvaliteta rastlin, kvaliteten substrat za sajenje, založno gnojilo in posode z vodno rezervo, ki bodo nudile rastlinam dovolj vlage v vsakem času, ko jo bodo potrebovale.

Katere vrste rastlin boste izbrali in koliko jih boste posadili pa je izziv, ki vas čaka vsako leto znova. Priporočamo vam, da se dobro pripravite pred nakupom in že doma naredite grobi načrt. Odločite se koliko korit ali posod boste posadili, kam jih boste postavili (senca, sonce). 

Cvetje v obešankah

Cvetje v obešankah lahko razvije polno dolžino in nam čudovito zapolni prostor, kamor korita in posode ne segajo.

Mešane zasaditve ne poznajo meja naše domišljije. Pri sajenju upoštevamo minimalni življenjski prostor rastlin. V obešanko fi 30 cm sadimo od 2 do 3 rastline, dodamo počasi topno gnojilo in po potrebi AGROGEL za zadrževanje vlage.

Med rastjo lahko naredimo nekaj korekcij. Kadar se rastline zelo razbohotijo, povečamo zalivanje in dognojevanje. Rastline, ki preveč prevladujejo skrajšamo in oblikujemo.

Cvetje za gredice

Ko odcvetijo znanilci pomladi, kot so tulipani, narcise, hijacinte in spomladanske trajnice posušijo liste, napoči čas, da posadimo enoletnice, ki nas bodo razveseljevale do pozne jeseni s pisanim listjem.

Gredice za takšne nasade moramo dobro pripraviti. Zelo podobno kakor v koritu. Oskrbimo jih z založnim gnojilom, dodamo bogat substrat, ki bo zadrževal vlago v zemlji in redno zalivamo. 

Kaj saditi? Možnosti je zelo veliko. Predlagamo, da se posvetujete z našimi sodelavci v vrtnem centru Gašperlin, da najdemo najboljšo rešitev za vaše gredice.