Ko odcvetijo znanilci pomladi, kot so tulipani, narcise, hijacinte in spomladanske trajnice posušijo liste, napoči čas, da posadimo enoletnice, ki nas bodo razveseljevale do pozne jeseni s pisanim listjem.

Gredice za takšne nasade moramo dobro pripraviti. Zelo podobno kakor v koritu. Oskrbimo jih z založnim gnojilom, dodamo bogat substrat, ki bo zadrževal vlago v zemlji in redno zalivamo. 

Kaj saditi? Možnosti je zelo veliko. Predlagamo, da se posvetujete z našimi sodelavci v vrtnem centru Gašperlin, da najdemo najboljšo rešitev za vaše gredice.

Jeseni, ko se dan prevesi in so dnevi vse krajši, nastopi čas za mačehe, rese, krizanteme, hojhere, skimije, hebe, trave in mnoge druge lepotice jeseni, ki bodo ostale dolgo v zimo in najboljše rastline ob mili zimi tudi prezimile.

Konec avgusta, septembra in oktobra pa ne pozabimo na spomladanske čebulice, ki jih posadimo čim prej, da nas bodo razveseljevale zgodaj spomladi. Pohitimo s sajenjem, da se bodo dobro ukoreninile, še preden bo nastopil mraz.