So balkoni katerih skoraj ne opazimo in so balkoni katerih ne spregledamo. Vse to na slikah, pa so balkoni, s katerimi se ponašajo naše stranke. Ste med njimi? Vam morda še nismo zaupali kakšne skrivnosti, da boste tudi vi imeli tako lep balkon?

Ključni elementi za uspeh so odlična kvaliteta rastlin, kvaliteten substrat za sajenje, založno gnojilo in posode z vodno rezervo, ki bodo nudile rastlinam dovolj vlage v vsakem času, ko jo bodo potrebovale.

Katere vrste rastlin boste izbrali in koliko jih boste posadili pa je izziv, ki vas čaka vsako leto znova. Priporočamo vam, da se dobro pripravite pred nakupom in že doma naredite grobi načrt. Odločite se koliko korit ali posod boste posadili, kam jih boste postavili (senca, sonce). 

Naši sodelavci v vrtnem centru Gašperlin vam bodo svetovali, katere rastline posaditi skupaj, da se bodo barvno in slogovno najbolje ujemale z barvo vaše hiše in okolice. Svetovali vam bodo kako z njimi ravnati, da bodo dolgo časa občudovanja vredne.

Ste že pomislili, da so balkonska korita, kakor aranžmaji iz cvetja? Le da gre pri nasadih za rastline, ki imajo korenine, pri cvetju pa so rastline odrezane, zato potrebujejo vodo. Pravila oblikovanja pa veljajo za oba primera enaka