Substrati

V vrtnih centih Gašperlin prisegamo na kvalitetne substrate, ki bodo vaših rastlinam ponudili vse tisto, kar potrebujejo za uspešno rast in razvoj. Poleg običajnih substratov, ponujamo tudi takšne, ki že vsebujejo hranila, ki se počasi sproščajo in so rastlinam na voljo takrat, ko jih potrebujejo.

Substratom so dodana tudi druga sredstva, ki zadržujejo vodo, rahlajo substrat in na druge načine pomagajo rastlinam, da uspešno rastejo. Na voljo imamo tudi posebne substrate za posamezne vrste rastlin, kot so orhideje, kaktusi, balkonske rastline, rododendroni, zelišča, za sejančke in še nekatere druge.

Na voljo imamo substrate naslednjih blagovnih znamk: HUMKO, COMPO SANA, COMPO BIO, ASEF BIO in druge specialne substrate NEUHAUS, FLORABELLA, KLASSMAN in 1000 CVETOV.

 

 

Gnojila

V vrtnem centru Gašperlin imamo na prodajnih policah različna gnojila, tako v prahu, zrncih in tekočini

Tekoča gnojila so lahko univerzalna ali pa posebej prilagojena za določene rastline. V Vrtnem centru Gašperlin vam nudimo gnojila za cvetoče lončnice in gnojila za zelene lončnice. Imamo tudi tekoča gnojila ki so namenjena citrusom, gnojila za orhideje, gnojila za pelargonije in gnojila za kaktuse.

Tekoča gnojila je potrebno raztopiti v vodi. Pravilna uporaba tekočih gnojil je izredno pomembna. Prevelike količine gnojila običajno rastlinam škodujejo. Zato svetujemo, da se držite količin in razmerij, kot so zapisana na embalaži gnojila.

Trda gnojila so sestavljena iz granul, ki jih posujemo po zemlji okrog rastline oz. jih zakopljemo vanjo. Tudi trda gnojila so specializirana za različne rastline. Gnojila so specialna za posamezne vrste rastlin (gnojila za jagode, kivi, rododendrone, vrtnice, pušpane,hortenzije,...).

V Vrtnem centru GAŠPERLIN ponujamo gnojila naslednjih blagovnih znamk: PLANTELLA, HUMKO, NEUDORFF, CVETAL, ASEF, SUBSTRAL, BOGATIN, HLEVSKI GNOJ in FITO.