Advent, Božič in Novo leto

Predpraznično vzdušje, vsako leto začnemo z Razstavo adventnih venčkov in dekoracij, ki vas ponesejo v pravljično in veselo pričakovanje. Na razstavo se skrbno pripravljamo že mesece prej, ko za vas izberemo najlepše klasične in trendovske elemente iz katerih naši cvetličarji ustvarijo osupljivo lepe izdelke.

Izbirate lahko med tistimi klasičnimi venčki, ki so narejeni na obod venčka in nosijo 4 svečke. Možnosti za sledenje simboliki adventnega venčka pa je veliko več in mnogo idej, kako polepšati dom ali poslovne prostore, boste našli, če si ogledate razstavo in se predate čarobnemu vzdušju.

Šopki za vse priložnosti

V cvetličarni Vrtnega centra Gašperlin vam izdelamo šopke za vse priložnosti v življenju.Naši cvetličarji imajo veliko znanja, ročnih spretnosti in ustvarjalne domišljije in vam pripravili šopek po meri.

Cvetje je univerzalno darilo in razveseli vsakogar. Primerno je tudi za različne poslovne priložnosti.  Poskrbeli bomo, da boste s šopkom navdušili obdarovanca in vse tiste, ki jim bo namenjen. Uskladili bomo vaše želje, okus obdarovanca in najnovejše modne smernice v oblikovanju šopkov.

Darilni program in aranžiranje daril

Kadar ste brez ideje za darilo vašim najbližjim, prijateljem in znancem, vas spravimo iz zadrege na našem oddelku z darilnim programom, kjer boste prav gotovo našli nekaj zanimivega in uporabnega. 

V vrtnem centru vam nudimo širok nabor daril za različne priložnosti, daril za vse generacije in okuse. Prav vsak artikel v vrtnem centru lahko postane darilo. Izdelke vam bomo dekorirali in sestavili v darilo z dodano vrednostjo.

Poročna floristika

Del nepozabnega poročnega slavja je poročni šopek, ki je osrednji in najpomembnejši izdelek iz cvetja. Enako cvetje se ponovi tudi v drugih izdelkih, kot so napršni šopki za ženina in svate, aranžmaji za avtomobile, cerkev in restavracijo.

Nekatere neveste si želijo svoj poročni šopek shraniti, zato v cvetličarni naročijo preprostejšo različico pravega, da ga lahko obredno vržejo med svate.

Poročna dekoracija izraža osebnost neveste in ženina. Njune želje in pričakovanja so izjemno pomembne. Barve, vrste cvetja in slog izdelkov se naj ujema s poročno obleko in življenskim slogom neveste.

Žalna floristika

Za žalne slovesnosti bližnjih svojcev včasih potrebujemo dekoracijo mrliške vežice in cvetje za zadnje slovo, ki ga mečemo v grob. Vse potrebno pripravimo glede na dogovor. Izbirate lahko med žalnimi venci, venčki za žare, žalnimi aranžmaji in žalnimi šopki oz. šopki za polaganje.  

Priporočamo vam, da se oglasite pri nas, da si ogledate katalog izdelkov, trenutno ponudbo cvetja, da skupaj izberemo izdelke, vrsto in barvo cvetja. Na željo, žalne izdelke dostavimo v mrliško vežico. 

Dan spomina na mrtve

Dan mrtvih, 1.november je praznik, ko uredimo grobove naših dragih pokojnih. Na praznik odnesemo na grob aranžma iz cvetja in prižgemo svečke.

Zadnja leta je ponudba aranžmajev za praznik res velika, saj lahko izbirate že nekaj tednov pred prazniki, ko naši cvetličarji najprej pripravijo aranžmaje iz naravnega suhega cvetja, iz umetnega cvetja in nazadnje še iz svežega cvetja. Mnogo aranžmajev pripravimo takšnih, kjer kombiniramo suho, umetno in sveže cvetje.

Aranžmaji za vse priložnosti

V vrtnem centru Gašperlin vam pripravimo aranžmaje po naročilu za različne priložnosti iz svežega cvetjanaravnega suhega ali umetnega cvetja. V naši stalni ponudbi so tudi v naprej pripravljenih aranžmajev, med katerimi lahko izbirate. Na voljo vedno novi in aktualni aranžmaji, ki so sezonsko obarvani. 

Večina v naprej pripravljenih aranžmajev je manjših in primernih za dekoracijo doma. Po naročilu pa vam izdelamo tudi posebne aranžmaje, ki bodo prirejeni prostoru in priložnosti, za katero jih potrebujete. Aranžma je lahko tudi izdelek iz lončnic ali zunanjih rastlin, obogaten z dekorativnimi elementi, ki so povezani v ubrano celoto.