Brezplačni ogled

Omogočamo vam brezplačni ogled vaših porstorov, da spoznamo vaše želje in doživimo prostor. Na to vam bomo pripravili predlog rastlin, ki ustrezajo vašim žejam in so za vaše prostore najprimernejše. Rastline polno zaživijo če jih postavimo v primerne okrasne posode. Našo ponudbo zelenih in cvetočih sobnih rastlin ter cvetličnih loncev si lahko ogledate s klikom na povezavo.

Kontakt: Vrtni center Gašperlin, Hacetova ulica 1, 1000 Ljubljana

Telefon:  01 235 15 60 ali pišite na e-pošto: info@vrtnicenter.si in se dogovorimo za termin obiska.

Poslovni prostori

Dekoracija z okrasnimi rastlinami posredno in na nezavedni ravni govori o vašem odnosu do poslovnih procesov in partnerjev. Pri načrtovanju opreme pisarn s sobnimi rastlinami, moramo misliti na to, da so sobne rastline žive in zato potrebujejo nekaj osnovnih pogojev za bivanje, kot so svetloba, temperatura in zračna vlaga. Razmisliti moramo tudi, kako jih bomo najlažje in čim manjkrat zalivali.

Znotraj naše bogate ponudbe, bomo našli najprimernejšo kombinacijo lončnic in okrasnih loncev, ki bodo oplemenitili vaše poslovne prostore in se tako vključili v celoten stil opreme prostora. Rešitev imamo za vsak žep, različne želje in potrebe.

Dom in lončnice

V domačem okolju so lončnice kot del nepogrešljivega interierja. Skoraj jih ne opazimo, kadar so in pogrešamo, če jih ni.

Lahko so sezonske ali cvetoče in jih menjamo vsakih nekaj tednov, ko prenehajo s cvetenjem. Lahko pa so zelene in ob pravilni negi ostanejo dekorativne več let. Najpogosteje imamo kombinacijo vsega naštetega. Modne in uporabne so tudi začimbe in zelišča, ki jih gojimo na okenskih policah za svež konzum.

Vse skupaj pa v ubrano celoto poveže primeren okrasni lonec, ki se poda stilu in barvam vašega interierja. 

Terase

Terasa je eden tistih prostorov, v katrega lahko računamo, ko potrebujemo malo miru in tišine. Dobra terasa je lahko idealen kraj za odklop in občutek bližje naravnemu okolju, še posebej, če smo sredi mesta in si želimo oddahniti. Torej rastline na terasah preprosto ne smejo manjkati. Pri izbiri rastlin je pomembno koliko močne direktne sončne svetlobe pada na teraso, prav tako pokrite terase niso primerne za vse rastline. Najpogosteje se na terase sadijo fotinije, lovorikovci, pušpani ali borovci, na voljo pa je tudi drugo grmičevje, sezonske rastline, v poletnem času lahko tudi sobne rastline. V Vrtnih centrih Gašperlin ponujamo tudi okrasne lonce, ti so lahko iz cementa, keramike ali plastike. Na voljo so tudi lonci z vodno rezervo, ki zmanšujejo potrebo po rednem zalivanju. 

Rastline pred vhodom

Pred vhodom v poslovno stavbo ali pred domom je vedno prijetno, če nas pozdravi nekaj sezonskih rastlin, ki nam pričarajo vzdušje letnega časa, ki ga živimo ta trenutek. Zasadimo lahko tudi zimzelene rastline ali trajnice in le nekaj sezonskih rastlin, ki poskrbijo za pravo vzdušje. Sezonske rastline pogosteje menjavamo, da je nasad na videz vedno svež.

V vsakem primeru je okrasni lonec izjemno pomemben, saj se mora slogovno ujemati z okolico v kateri stoji in biti hkrati primeren za vse vremenske razmere. 

Cvetlični aranžmaji

Cvetlični aranžmaji za poslovne prostore so nepogrešljiv del interierja za izbrane prostore v sprejemni pisarni, direktorjevi pisarni in sejni sobi. Takšne dekoracije so na voljo po dostopni ceni, še posebej, če se dogovorimo za tedenske dostave aranžmajev iz svežega cvetja. Lahko pa sveže cvetje nadomestijo cvetoče lončnice in nekaj sezonskega dekorja, ki bodo zdržale dlje, kakor sveže cvetje.

Modni nadomestek so sezonski aranžmaji iz umetnega cvetja, ki vam ga prav tako zamenjamo vsaj 4 krat letno in tako poskrbimo, da imate vedno sezonski aranžma na mizi, četudi ni iz svežega cvetja.

Zdravje z lončnicami

Nekatere lončnice v zaprtih prostorih, še posebej pozitivno vplivajo na dobro počutje ljudi, saj čistijo zrak in absorbirajo prašne delce, ki jih je vse polno. V prostorih, kjer je veliko takšnih rastlin, ljudje manj zbolevajo za prehladnimi obolenji in alergijami vseh vrst. Rastline, ki blagodejno vplivajo na naše počutje so predvsem praproti, bršljani, spatifili, areke, kentije, dracene ali fikusi. Večina teh rastlin je enostavnih za vzgojo in ravnanje, zato so primerne tudi za začetnike.

Če vam ni mar, kako dobro izgledajo lončnice v vaših poslovnih in bivalnih prostorih, pa se boste morda vseeno zamislili nad rezultati znanstvenih raziskav, kjer ugotavljajo, da bolne rastline, ki hirajo in so v slabi kondiciji, slabo vplivajo na naše počutje.