Balkonsko cvetje na balkonu je vedno v loncu ali koritu in rastlina ima omejen prostor, zalogo hrane in vode, zato potrebuje posebno nego. Kliknite na več in si preberite kako pravilno saditi in skrbeti za balkonsko cvetje.

Balkonsko cvetje na balkonu je vedno v loncu ali koritu in rastlina ima omejen prostor, zalogo hrane in vode. Pri saditvi balkonskega cvetja pazimo na naslednje:

- korito naj bo širine vsaj 18 cm z možnostjo odtekanja deževnice za sončne lege priporočamo korita z vodno rezervo.

- uporabljamo kvalitetne substrate, mešanica lesnega komposta in šote brez dodanega mulja iz čistilnih naprav. Substrat mora zadrževati vlago in biti še vedno dovolj zračen.

- substratu pred sajenjem dodamo počasi topno gnojilo (PLANTAKOT ali OSMOKOT) 300g na 70l substrata. Tako so rastline preskrbljene s hrano 2.5 meseca oz. polovico sezone. Potem dognojujemo z vodotopnimi gnojili.

- sadimo rastline katere imajo dobro razvite korenine in so v dobri kondiciji

- v korita za sončno lego lahko dodamo substratu za boljše zadrževanje vlage 1g AGROGELA na 1L substrata

- posajena korita med 15. aprilom in 3.majem postavimo na sončno lego k steni, ter po potrebi pokrivamo z kopreno, da jih zaščitimo pred mrazom

- zalivamo po substratu, vedno predno je substrat izsušen in izpustimo zalivanje če je substrat še močno vlažen

Rastlinam v koritu ali loncu omejujemo življenjski prostor, s selekcijo smo jim povečali rast in cvetno maso, zato rastlina potrebuje človeško roko in pozornost skozi celo življenje.