Nekatere lončnice v zaprtih prostorih, še posebej pozitivno vplivajo na dobro počutje ljudi, saj čistijo zrak in absorbirajo prašne delce, ki jih je vse polno. V prostorih, kjer je veliko takšnih rastlin, ljudje manj zbolevajo za prehladnimi obolenji in alergijami vseh vrst. Rastline, ki blagodejno vplivajo na naše počutje so predvsem praproti, bršljani, spatifili, areke, kentije, dracene ali fikusi. Večina teh rastlin je enostavnih za vzgojo in ravnanje, zato so primerne tudi za začetnike.

Če vam ni mar, kako dobro izgledajo lončnice v vaših poslovnih in bivalnih prostorih, pa se boste morda vseeno zamislili nad rezultati znanstvenih raziskav, kjer ugotavljajo, da bolne rastline, ki hirajo in so v slabi kondiciji, slabo vplivajo na naše počutje.

 

Bivanje

Ustvarite prijetno bivanje z zelenimi sobnimi rastlinami ki ne le prispevajo k večji količini kisika, boljši vlažnosti, ampak tudi k estetski dovršenosti prostora. Te izboljšujejo vašo kakovost življenja, vam pomagajo pri sproščanju in oddihu.

Delo

Oplemenitite svoje delovno okolje z boljšo kakovostjo zraka, saj zelene sobne rastline ne le prispevajo k izboljšanju duševnega stanja, temveč tudi učinkovito čistijo zrak, odstranjujejo škodljive snovi ter prispevajo k večji kreativnosti in produktivnosti.

Učenje

Zelene sobne rastline ne le odstranjujejo neprijetne vonjave in učinkovito pretvarjajo CO2 v kisik, ampak tudi absorbirajo hrup ter s tem prispevajo k boljšemu učnemu okolju.