Zelenjavne sadike

S sadikami zelenjave pridemo do pridelka mnogo hitreje, kakor iz semen. Kvalitetne sadike zelenjave so zagotovilo za obilen pridelek, še posebej, če poskrbite za dobro pripravljena in pognojena tla. S sajenje sadik lahko v domačem vrtu enostavno zapolnite z novimi sadikami zelenjave, ki jih potrebujete v naslednjih mesecih. Zelo zgodnje in zelo pozne zasaditve predlagamo, da pokrijete s kopreno in na ta način oblažite močno nihanje temperatur.

Sadike zelenjave so v našem vrtnem centru na voljo od zgodnje pomladi do pozne jeseni.

Zelišča in začimbe

Sveža zelišča ali začimbe so nepogrešljive v vsaki kuhinji. Vse bolj pogosto pa je tudi sajnje zelišč in dišavnic v vrtove, visoke grede, korita ali okrasne posode, saj poleg prijetnega vonja in samooskrbe lahko predstavljajo zelo lepo dekoracijo. Te so lahko v kombinacij z drugim okrasnim cvetjem ali kombinacijo različnih zelišč in dišavnic. 

V pondubi imamo zelišča origano, meta, petršilj, bazilika, rožmarin, timijan, pehtran, sivka, lovor, majaron in številna druga zelišča in dišavnice.

Zelenjavna in cvetlična semena

V Vrtnih centrih Gašperlin imamo zelenjavna in cvetlična semena različnih blagovnih znamk in cenovnih razredov. Na prodajnih policah imamo tudi semena za različne vrste začimb, ki jih pogosto uporabljamo pri kuhi.

Semena so pakirana v majhne papirnate vrečice, ki prepruščajo zrak. Na vsaki vrečki je opisan kratek postopek, kako gojiti posamezno zelenjavno vrsto, katere semena so v vrečici. Na vrečki običjano piše tudi kako dolgo semena potrebujejo, da vzklijo in kdaj je najprimernejši čas, da semena posejemo.

V ponudbi imamo semena naslednjih blagovnih znamk: KIEPENKERL, FRANCHI, L ORTOLANO, SEMENARNA, SAMEN MAIER in EURO SEME

Travna semena

V ponudbi vrtnega centra Gašperlin imamo tudi semena trav za vse lege, sončne, senčne in različne namene, zaradi katerih gojimo trato. Za lepo trato je potrebno zelo dobro pripraviti tla, še preden sejemo. Tudi kasneje trava potrebuje skrbno nego. S pravo izbiro travnih semen boste tudi na svojem vrtu vzgojili takšno travo, ki vam jo bo zavidal vsak sosed.

Pridite v Vrtni center Gašperlin in prosite prodajalce, da vam pomagajo izbrati prava travna semena, gnojilo in še drugo, kar potrebujete za res lepo trato. Ponujamo travna semena naslednjih blagovnih znamk: OPTIMAX, FIORAL, SEMENARNA, SUBSTRAL in SAMEM MAIER,.

Čebulice

Že konec avgusta, prodajne police vrtnega centra Gašperlin, zapolnijo najrazličnejše spomladanske čebulice, kot so tulipani, narcise, hijacinte, muskari, cesarski tulipan in še mnoge druge.

Posaditi jih morate čim prej, da razvijejo močne korenine že jeseni, zgodaj spomladi pa bodo zacvetele prej, kot vse ostale rastline na vrtu. Posadite jih lahko na gredice in v posode ali korita. Čebulice so običajno pakirane v manjših mrežastih vrečkah zraven katerih so priložena tudi preprosta navodila za sajenje. Priporočamo vam tudi uporabo posebnih substratov in gnojil, ki jih najdete za gojenje čebulic v vrtnem centru Gašperlin.

Spomladi, ko mine nevarnost slane, pa posadite čebulice, ki bodo zacvetele poleti, kot so dalije, gladijole, lilije in še mnoge druge. Pozno jeseni, tik pred mrazom pa jih izkopljemo iz zemlje in shranimo v hladni in temni kleti.