Za žalne slovesnosti bližnjih svojcev včasih potrebujemo dekoracijo mrliške vežice in cvetje za zadnje slovo, ki ga mečemo v grob. Vse potrebno pripravimo glede na dogovor. Izbirate lahko med žalnimi venci, venčki za žare, žalnimi aranžmaji in žalnimi šopki oz. šopki za polaganje.  

Priporočamo vam, da se oglasite pri nas, da si ogledate katalog izdelkov, trenutno ponudbo cvetja, da skupaj izberemo izdelke, vrsto in barvo cvetja. Na željo, žalne izdelke dostavimo v mrliško vežico. 

V cvetličarni Vrtnega centra Gašperlin, vam izkušeni in strokovno usposobljeni cvetličarji ponudijo različne izdelke, za najbolj žalostne trenutke. 
Izbirate lahko med žalnimi venci, venčki za žare, žalnimi aranžmaji in žalnimi šopki oz. šopki za polaganje.


Naša kontakta: 

Center cvetja Gašperlin: ob Tržaški cesti- Dolgi most, Hacetova ulica 1, Ljubljana
                                            Telefon: 01 235 15 60 E-pošta: ljubljana@vrtnicenter.si

Vrtni center Gašperlin:   Moste pri Komendi ob cesti Mengeš-Brnik
                                            Telefon: 01 83 43 587 E-pošta: gasperlin@vrtnicenter.si

Priporočamo vam, da se oglasite pri nas, da si ogledate katalog izdelkov, trenutno ponudbo cvetja, da skupaj izberemo izdelke, vrsto in barvo cvetja. Na željo, žalne izdelke dostavimo v mrliško vežico. 

Za žalne slovesnosti bližnjih svojcev včasih potrebujemo dekoracijo mrliške vežice in cvetje za zadnje slovo, ki ga mečemo v grob. Vse potrebno pripravimo glede na dogovor.  

Opis najbolj pogostih žalnih izdelkov:

  • Bidermajer venec je pravi venec, ki s svojo okroglo obliko simbolizira neskončnost, ker se nikoli ne konča. Cvetje in zelenje je nanizano gosto, drugo ob drugem, tako da dobimo obliko simetričnega kroga.
  • Žarni venec je venec, v sredino katerega se postavi žara. Ponavadi so iz žlahtnega cvetja, zadaj malo dvignjeni, spredaj pa rahlo previsni z bogatim zelenjem.
  • Žalni aranžmaji so najrazličnejših oblik, od klasičnih, enostranskih, visokih aranžmajev, nizkih blazin, aranžmajev v obliki srca, venca, križa… pa do modernih, razgibanih aranžmajev, ki jih narekujejo sodobni trendi.
  • Žalni šopek je prosto vezan šopek, ki se položi na tla. Izbira cvetja je poljubna.
  • Žalno aranžiran cvet je navadno le en cvet, ki je povit z žalnim trakom in ga udeleženci pogreba hranijo pri sebi ves čas pogreba. Na koncu pa se z njim poslovijo od pokojnega, ko ga vržejo v grob.
  • Žalni bon ne nadomesti cvetja, ki ima na pogrebu zelo simbolni pomen, saj je minljivo, kot so minljiva naša življenja, vendar je odlična izbira, kadar ne želimo podariti cvetja v času pogrebne svečanosti. Z žalnim bonom poskrbimo, da bodo svojci lahko kasneje kupili cvetje ali kaj drugega za ureditev groba..