Dekoracija z okrasnimi rastlinami posredno in na nezavedni ravni govori o vašem odnosu do poslovnih procesov in partnerjev. Pri načrtovanju opreme pisarn s sobnimi rastlinami, moramo misliti na to, da so sobne rastline žive in zato potrebujejo nekaj osnovnih pogojev za bivanje, kot so svetloba, temperatura in zračna vlaga. Razmisliti moramo tudi, kako jih bomo najlažje in čim manjkrat zalivali.

Znotraj naše bogate ponudbe, bomo našli najprimernejšo kombinacijo lončnic in okrasnih loncev, ki bodo oplemenitili vaše poslovne prostore in se tako vključili v celoten stil opreme prostora. Rešitev imamo za vsak žep, različne želje in potrebe.

 

Sistem vodne rezerve Lechuza

Sistem vodne rezerve Lechuza predstavlja inovativno rešitev za optimalno zalivanje rastlin v poslovnih prostorih, ki hkrati zagotavlja estetsko dovršenost s pomočjo okrasnih lončkov. Ključna značilnost sistema je uporaba kapilarnega delovanja, ki omogoča rastlinam, da same uravnavajo vnos vode skozi koreninski sistem.

Za poslovne prostore so idealni okrasni lonci Lechuza, ki poleg estetskega videza prinašajo tudi praktične koristi. Z enkratnim polnjenjem vodnega rezervoarja lahko rastline ostanejo zalite kar do dvanajst tednov, kar predstavlja pomembno prednost v smislu zmanjšanja potrebe po rednem vzdrževanju. To je še posebej koristno v pisarniških okoljih, kjer lahko zaposleni pozabijo ali nimajo časa za redno zalivanje rastlin. Potreba po pogostosti zalivanja je odvisna od velikosti lončka, vrste rastline in lokacije.

Sistem vodne rezerve Lechuza vključuje tudi kazalnik nivoja vode, ki olajšuje spremljanje stanja rezervoarja. Uporabniki imajo tako enostaven vpogled v to, kdaj je potrebno ponovno napolniti rezervoar. To pripomore k učinkovitemu upravljanju z zalivanjem in ohranjanju rastlin v optimalnem stanju.

Poleg tega so lonci opremljeni s čepom za odvodavanje, kar omogoča uporabo sistema tudi na prostem. Ta funkcija omogoča, da voda odteka iz lonca, če je voda v rezervoarju presežena, kar preprečuje prekomerno zalivanje rastlin.

Za učinkovito delovanje sistema vodne rezerve je pomembno, da rastlina razvije ustrezni koreninski sistem, kar običajno traja približno šest mesecev. Ta sistem omogoča rastlini, da se samostojno oskrbuje z vodo, kar pripomore k njenemu zdravju in vitalnosti.

Celoten sistem vodne rezerve Lechuza tako predstavlja celovito rešitev za enostavno in učinkovito vzdrževanje rastlin v poslovnih prostorih, ki hkrati zadovolji estetske in funkcionalne zahteve.

Z uporabo vložnih posod Lechuza lahko prednosti sistema vodne rezerve izkoristimo tudi v obstoječih posodah ali konstrukcijah.

Na voljo so različne dimenzije vložnih posod, ki se prilagajajo različnim potrebam.

  Cubico 22 Cubico 30 Cubico 40 Cubico 50 Vložna posoda
Širina 21 cm 28 cm 38 cm 48 cm Vložna posoda
Dolžina 21 cm 28 cm 38 cm 48 cm
Višina 27 cm 33 cm 36 cm 47 cm
Prostornina za rastlino 6 l 14 l 31 l 61 l
Vodna rezerva 2 l 4 l 7,5 l 14 l

 

POVEZAVA na okrasne lonce Lechuza mere in cena. 

POVEZAVA na cvetlične lonce Elho, mere in cene.