Kaki svetujemo saditi spomladi, ko rastline že kažejo znake odganjanja. Sadimo po istem postopku, kot jablane. Kaki sadimo v zavetno lego in ga prva leta tudi zaščitimo pred mrazom. V primeru aprilskih pozeb, poskrbimo za zaščito. 

Pri izbiri sorte kakija je za naše razmere najvolj primerna sorta 'Tipo', saj je v našem podnebju najbolj rodna, ena najbolj okusnih in tudi ena najbolj odpornih sort na nizke zimske temperature. Druga sorta je tudi 'Vanilija', ki pa za popolno dozorevanje potrebuje daljšo in toplejšo jesen, sicer plodovi ostanejo trpki. Ker je kaki občutljiv na zimsko pozebo, je najboljši čas za sajenje spomladi, ko zemlja ni več zmrznjena.

Največji izbor sadik je v mesecu maju. 

Za kaki je priporočena sadilna razdalja med 2,5 in 4 metre, kar drevesu omogoča dovolj prostora za razvoj. Ob sajenju pa je zelo pomemben tudi pravilni rez. Sadiko kakija je treba takoj po sajenju prikrajšati na višino 120 cm, zaradi morebitnih poškodb lesa zaradi spomladanske pozebe vrh prikrajša še za dodatnih 10 cm nižje, torej na končno višino okoli 110 cm. S tem se spodbudi pravilen razvoj krošnje, pri čemer se prve veje začnejo oblikovati na višini približno 90 cm.

 

      Plod
    Čas obiranja Velikost Koža Meso
TIPO Začetek oktobra Srednje debel do debel Rumeno-oranžne barve Trpek ob spravilu, čez mesec dni mehko in sladko
VANIGLIA Konec septembra, začetek oktobra Srednje debel do debel Rumeno-oranžne barve Sladkega okusa, ogromna rodnost