Vrtni center Gašperlin – nekoč in danes

 

Alojz in Irena Gašperlin sta se za samostojno poslovno pot odločila pred dobrimi dvajsetimi leti. V domači vasi sta začela z manjšo kmetijo, kjer je bila glavna dejavnost vzreja perutnine in pridelava hrane za perutnino.

Prostor na kmetiji je bil omejen, zato ni bilo možnosti širitve obstoječe dejavnosti. Leta 1996 sta se odločila, da postavita rastlinjak in začela z vrtnarsko dejavnostjo. Vzgajali so enoletnice, dvoletnice, trajnice in balkonske rastline. Vsako leto so postavili še en nov rastlinjak, medtem pa perutninarstva tudi niso opustili. 

Nastala je ideja o novem velikem vrtnem centru. 

Proizvodnjo so povečevali in dopolnjevali, saj je bilo vsako leto več zadovoljnih kupcev, ki so se vračali. Želeli pa so ponuditi še trgovinski del, za katerega na stari lokaciji, v vasi pod Kamniškimi Alpami, ni bilo prostora.

Začeli so iskati primerno lokacijo in konec leta 2005 začeli z gradnjo novega sodobnega vrtnega centra, ki je bil zgrajen v enem letu. Oktobra 2006 je bila otvoritev vrtnega centra, ki poleg najkvalitetnejšega asortimena različnih rastlin za vse letne čase, ponuja tudi najrazličnejše artikle, ki jih potrebujemo za vzgojo rastlin, kot so substrati, gnojila, okrasni in sadilni lonci, cvetje in cvetličarske artikle, kot tudi pester izbor darilnega programa s poudarkom na slovenske tradicionalne izdelke in vinoteko. 

Sedaj je na eni lokaciji združena proizvodnja in prodaja, tako da ni potrebnega nobenega transporta, ki bi utrudil rastline. Celotni objekt je ogrevan z biomaso, rastline stojijo na ogrevanih premičnih vrtnarskih mizah.