Gašperlin: vrtni center

Zelenjavna in cvetlična semena

Zelenjavna in cvetlična semena

Vrtni center Gašperlin ima v ponudbi zelenjavna in cvetlična semena različnih blagovnih znamk in cenovnih razredov.

Na prodajnih policah imamo tudi semena za različne vrste začimb, ki jih pogosto uporabljamo pri kuhi.

Semena so pakirana v majhne papirnate vrečice, ki prepruščajo zrak. Na vsaki vrečki je opisan kratek postopek, kako gojiti posamezno zelenjavno vrsto, katere semena so v vrečici.

Na vrečki običjano piše tudi kako dolgo semena potrebujejo, da vzklijo in kdaj je najprimernejši čas, da semena posejemo.

V Vrtnem centru GAŠPERLIN imamo semena naslednjih blagovnih znamk: KIEPENKERL, FRANCHI, L ORTOLANO, SEMENARNA.

 

več
Travna semena

Travna semena

V ponudbi vrtnega centra Gašperlin imamo tudi semena trav za vse lege, sončne, senčne in različne namene, zaradi katerih gojimo trato.

Za lepo trato je potrebno zelo dobro pripraviti tla, še preden sejemo. Tudi kasneje trava potrebuje skrbno nego.

S pravo izbiro travnih semen boste tudi na svojem vrtu vzgojili takšno travo, ki vam jo bo zavidal vsak sosed.

Pridite v Vrtni center Gašperlin in prosite prodajalce, da vam pomagajo izbrati prava travna semena, gnojilo in še drugo, kar potrebujete za res lepo trato.

V Vrtnem centru GAŠPERLIN ponujamo travna semena naslednjih blagovnih znamk: SEMENARNA, BARENBRUG, OPTIMAX, FRANCHI, in L ORTOLANO.

več
Čebulice

Čebulice

Že konec avgusta, prodajne police vrtnega centra Gašperlin, zapolnijo najrazličnejše spomladanske čebulice, kot so tulipani, narcise, hijacinte, muskari, cesarski tulipan in še mnoge druge.

Posaditi jih morate čim prej, da razvijejo močne korenine že jeseni, zgodaj spomladi pa bodo zacvetele prej, kot vse ostale rastline na vrtu. 

Posadite jih lahko na gredice in v posode ali korita. Čebulice so običajno pakirane v manjših mrežastih vrečkah zraven katerih so priložena tudi preprosta navodila za sajenje. 

Priporočamo vam tudi uporabo posebnih substratov in gnojil, ki jih najdete za gojenje čebulic v vrtnem centru Gašperlin.

Spomladi, ko mine nevarnost slane, pa posadite čebulice, ki bodo zacvetele poleti, kot so dalije, gladijole, lilije in še mnoge druge. Pozno jeseni, tik pred mrazom pa jih izkopljemo iz zemlje in shranimo v hladni in temni kleti.

več