Gašperlin: vrtni center

Božična zvezda

Božična zvezda

Božične zvezde iz lastne proizvodnje so posebej kvalitetne, saj so vzgoje v domačih rastlinjakih in niso utrpele nobenih transportnih šokov. Dolgo bodo ostale lepe in krasile vaš dom v prazničnih dneh.

Skrbno smo izbrali sorte, ki so nekaj posebnega in jih ne najdete kjerkoli. Barve so izrazite, močne in rastline so dobro porasle tudi z zelenimi listi. Barvasti ovršni listi pa se razprostirajo tudi ob straneh in s tem nudijo dodatno dekorativno vrednost.

Izberite primeren okrasni lonček in povečajte vrednost rastlini, ki v vašem domu pričara pravo vzdušje za praznične dni.

več
Pušpan

Pušpan

Pušpan je hvaležna zimzelena rastlina, ki počasi in kompaktno raste. Rastlino lahko oblikujemo v kroglo ali drugo primerno obliko, ki se bo ujemala s prostorm in posodo v kateri raste.

Gojenje nam ne dela veliko skrbi, če je bila rastlina strokovno posajena, potem nam bo delala le malo težav.

več
Taxus baccata 'David'

Taxus baccata 'David'

Tisa je dekorativna in vedno zelena rastlina, ki se razraste v širok grm ali pa ostane elegantno vitka, če poskrbimo za pravilno rez.

Tisa je precej neobčutljiva in rada raste, posebno dekorativno vrednost ji dajo rdeči plodovi, ki jih do pomladi pozobajo ptice.

več
Picea pungens 'Blue Diamond'

Picea pungens 'Blue Diamond'

Srebrna smreka je vedno lep okras vrta, saj navduši s svojo srebrno sivo barvo, ki odstopa od vseh ostalih rastlin v njeni okolici.

V pomladanskem času je dekorativna vrednost še toliko večja, ker požene vršičke, nekatere sorte so bogate tudi z malimi storži, ki krasijo srebrne iglice.

več