Božične zvezde iz lastne proizvodnje so posebej kvalitetne, saj so vzgoje v domačih rastlinjakih in niso utrpele nobenih transportnih šokov. Dolgo bodo ostale lepe in krasile vaš dom v prazničnih dneh.

Skrbno smo izbrali sorte, ki so nekaj posebnega in jih ne najdete kjerkoli. Barve so izrazite, močne in rastline so dobro porasle tudi z zelenimi listi. Barvasti ovršni listi pa se razprostirajo tudi ob straneh in s tem nudijo dodatno dekorativno vrednost.

Izberite primeren okrasni lonček in povečajte vrednost rastlini, ki v vašem domu pričara pravo vzdušje za praznične dni.

V Vrtnem centru Gašperlin imamo lastno proizvodnjo sezonskih rastlin in v zimskem času so to Božične zvezde.

Božične zvezde najbolje uspevajo v svetlih prostorih, nanje pa ne sme padati direktna sončna svetloba. Kadar  cveti, je najprimernejša temperatura okolja med 18 in 22°C. Po cvetenju rastline ne smemo pretirano zalivati.
Božična zvezda spada med rastline »kratkega dne«, kar pomeni, da se ji cvetovi in obarvani listi začnejo razvijati šele, ko se skrajša čas dnevne svetlobe. Dnevna svetloba osem tednov pred cvetenjem ne sme presegati 10 ur, tako lahko gojitelji dokaj natančno reguliramo začetek cvetenja 

Potrebno paziti pri božičnih zvezdah:

- pri prenašanju mora biti zaščitena, ne jih puščati v hladnem avtomobilu
- prostor, kjer jo postavite naj bo svetel in ne poleg izvira toplote
- temperatura prostora 18-22°C, nočna minimalno 16°C.
- hladen zrak jih pri zračenju prostora ne sme doseči
- po zalivanju odliti odvečno vodo iz okrasnega lonca, pred zalivanjem preverit vlažnost zemlje
- gnojiti na 14 dni