Božična zvezda

Božične zvezde iz lastne proizvodnje so posebej kvalitetne, saj so vzgoje v domačih rastlinjakih in niso utrpele nobenih transportnih šokov. Dolgo bodo ostale lepe in krasile vaš dom v prazničnih dneh.

Skrbno smo izbrali sorte, ki so nekaj posebnega in jih ne najdete kjerkoli. Barve so izrazite, močne in rastline so dobro porasle tudi z zelenimi listi. Barvasti ovršni listi pa se razprostirajo tudi ob straneh in s tem nudijo dodatno dekorativno vrednost.

Izberite primeren okrasni lonček in povečajte vrednost rastlini, ki v vašem domu pričara pravo vzdušje za praznične dni.

Pušpan

Pušpan je hvaležna zimzelena rastlina, ki počasi in kompaktno raste. Rastlino lahko oblikujemo v kroglo ali drugo primerno obliko, ki se bo ujemala s prostorom in posodo v kateri raste.

Gojenje nam ne dela veliko skrbi, če je bila rastlina strokovno posajena, potem nam bo delala le malo težav.

Taxus baccata 'David'

Tisa je dekorativna in vedno zelena rastlina, ki se razraste v širok grm ali pa ostane elegantno vitka, če poskrbimo za pravilno rez.

Tisa je precej neobčutljiva in rada raste, posebno dekorativno vrednost ji dajo rdeči plodovi, ki jih do pomladi pozobajo ptice.

Ilex

Ilex je znan tudi pod imenom bodika. Je zimzelena rastlina s koničastimi listi in značilnimi rdečimi plodovi. Pogosto se uporablja tudi za izdelavo zimzelenih šopkov in venčkov, saj je rastlina obstojna. Plodovi so dekorativni in strupeni, tako da jih imejte izven dosega otrok. 

Najbolj uspevajo na rahlo kisli peščeno ilovnati podlagi s stalno vlago, vendar voda ne sme zastajati. Uporabljajo se za žive meje, parke, terase ali vrtove. 

Smreka

Srebrna smreka je vedno lep okras vrta, saj navduši s svojo srebrno sivo barvo, ki odstopa od vseh ostalih rastlin v njeni okolici. V božičnem času ne prenašajo sobnih pogojev. 

V pomladanskem času je dekorativna vrednost še toliko večja, ker požene vršičke, nekatere sorte so bogate tudi z malimi storži, ki krasijo srebrne iglice.