Vrtnice sadimo vedno na sončno lego in jim dodamo bogato zemljo. Med sezono jih tudi dognojujemo z gnojilom za vrtnice. Redno odstranjujemo rumene in pikaste liste, prav tako tudi odcvetele cvetove. Po daljšem deževnem obdobju jih je dobro tudi škropiti, da preprečimo pepelaste plesni in pegavosti. 

V spomladanskem obdobju imamo v ponudbi angleške vrtnice, mnogocvetne vrtnice in vrtnice vzpeljalke. V ponudbi so samo vrtnice, ki so vzgojene v loncih.

Angleške vrtnice, ki jih poznamo le nekaj let, a so se hitro razširile, ker se odlikujejo po izjemno lepem cvetju, močnih in zdravih rastlinah. 

Mnogocvetne vrtnice so primerne zlasti za pasove ob poteh, saj imajo nižjo rast. Zanje je značilna stranska razrast, zato pridejo v poštev tudi ob zasaditvi brežin, kjer druge vrtnice slabše uspevajo. Zaradi nižje rasti so manj dovzetne za lomljenje vej kot vrtnice ostalih razredov. Poleg tega mnogocvetne vrtnice zelo dobro zastirajo brežine, na katerih trava slabše uspeva.

Vrtnice vzpenjalke potrebujejo oporo, lahko jo naredimo sami ali pa jih posadimo zraven naravne opore – drevesa, skale, zidov. Vzpenjalke imajo precej toga stebla, vendar pa velike cvetove na zrelem lesu. Vzdrževanje in obrezovanje nista zahtevna.