Drevo življenja / Juka (Yucca) je zimzelena rastlina, ki pogosto krasi naše domove. Nekateri jo uporabljajo tudi v zdravilne namene, saj razstruplja telo tako, da pospešuje in usklajuje absorpcijo snovi v črevesju in aktivira izločanje škodljivih snovi iz telesa.

Drevo življenja raste pretežno v severni in centralni Ameriki in ima približno 40-50 različnih vrst. Drevo življenja se v naravi lahko prilagodi na različne življenjske pogoje. Najdemo jih tako v skalnatih puščavah, nerodovitnih terenih, v stepah, v goratih predelih in celo na peščinah ob morju.

Yucca ali drevo življenja ima izrazito obliko in je primerna za prostore, kjer lahko stoji sama. Drevo življenja vedno pritegne pozornost. Olesenela debla nosijo značilne listne šope. Prostor, kamor postavimo drevo življenja mora imeti neposredno svetlobo in sobno temperaturo med 18 in 24 stopinj Celzija. Drevo življenja zalivamo različno – glede na letni čas. Poleti naj bo prst zmerno vlažna, pozimi pa zalivamo manj. Redno pa moramo tudi preverjati, koliko je prst vlažna. Drevo življenja presajamo po potrebi, uporabljamo substrate za zelene lončnice.