Izkoristite ekskluzivni 15% popust na keramične žare, ki imajo po posledicah poplav poškodvano embalažo. Keramični žari so očiščeni in sestavljeni. Prisotne so manjše vizualne nepravilnosti na lesenih poličkah, zgornjem zračniku in glazuri. Pred nakupom možen ogled žara v Vrtnem centru Gašperlin v Komendi na naslovu Suhadole 100, 1218 Komenda.

VRHUNSKI KERAMIČNI ŽARI KAMADO, KI SE UPORABLJA CELO LETO.

Ste strasten ljubitelj žara, piknikov in dobre hrane? Potem ste zagotovo že slišali za keramične žare kamado. V Vrtnem centru Gašperlin, vam želimo predstaviti te izjemne žare, ki bodo vaše kulinarične izkušnje povzdignili na povsem novo raven.

Kamado žar - mojstrovina iz Japonske tradicije

Kamado žar je izjemen žar na oglje, ki ima korenine v japonski kulinarični tradiciji, saj ga že poznali že pred več kot 3000 leti. Njegova posebnost je v keramični konstrukciji, kar omogoča izjemno učinkovito zadrževanje toplote. Rezultat? Hrana, ki se enakomerno peče, ohranja naravne arome in postane neverjetno sočna s hrustljavo skorjico, ki je obogatena z aromo žara. Kamado žar je znan po svoji vsestranskosti, saj omogoča peko, kuhanje, dimljenje in pečenje na žaru. Ne glede na to, ali si želite pripraviti sočen zrezek, dimljen losos, celega piščanca ali hrustljavo pico, kamado žar vam bo omogočil doseči vrhunske rezultate. V Sloveniji poznamo takšne žare pod blagovno znamko Kamado Joe in Big green egg. Na YouTube si lahko ogledate priporočila, uporabo in številne recepte za zdravo pripravo okusnih jedi. 

Prednosti keramičnih žarov kamado

Keramični žari kamado imajo številne prednosti, zaradi katerih so priljubljeni med ljubitelji žara. Prva in najpomembnejša prednost je izjemna sposobnost zadrževanja toplote. Zahvaljujoč keramični konstrukciji se temperatura enostavno nadzoruje, kar omogoča popoln nadzor nad peko. Tako boste lahko dosegli željeno stopnjo zapečenosti in sočnosti vaše hrane. Poleg tega so keramični žari kamado izjemno energetsko učinkoviti. Za dosego želene temperature potrebujete minimalno količino oglja, saj se toplota v notranjosti žara zadržuje in porablja zelo učinkovito. Keramični žar kamado je tudi izredno vzdržljiv. Keramika je odporna na visoke temperature, vremenske vplive in mehanske obremenitve. To omogoča, da se jih lahko uporablja skozi vse leto. S pravilno nego in vzdrževanjem lahko pečete v svojem keramičnem žaru kamado vrsto let. Naj omenimo še eno pomembno prednost - enostavno upravljanje temperature. Keramični žari kamado imajo posebne zračnike, ki omogočajo natančno prilagajanje dovoda zraka in s tem nadzorovanje temperature v notranjosti žara. S tem lahko dosežete idealno temperaturo za različne načine priprave hrane in zagotovite vrhunske rezultate.

Načini uporabe kamado žarov

 1. Klasična peka na žaru: Kamado žar omogoča tradicionalno peko na žaru s sočnimi zrezki, burgerji, klobasami in perutnino. Keramični material žara omogoča enakomerno razporeditev toplote, kar zagotavlja popolno pečenje mesa z ohranjanjem njegove sočnosti in okusa.
 2. Dimljenje: Če želite doseči izjemno okusno dimljeno meso, je keramični žar kamado prava izbira. S svojo dobro izolacijo omogoča nadzorovano in dolgotrajno dimljenje mesa. Dodajte lesne sekance ali žetone za dimljenje, izberite želeno temperaturo in pustite, da se aroma dima preplete s hrano ter ustvari edinstven okus.
 3. Pečenje kruha in pizz: Kamado žar ni namenjen samo mesnim jedem. Zaradi izjemne izolacije in enakomerne porazdelitve toplote je idealen tudi za peko kruha in pizz. Njegova visoka temperatura omogoča, da testo v pečici postane hrustljavo in zlatorjavo, kar prispeva k popolnemu okusu pečenih dobrot.
 4. Priprava zelenjave: Keramični žar kamado vam omogoča tudi pripravo okusnih pečenih zelenjavnih prigrizkov. Zelenjava se bo enakomerno spekla in ohranila svojo svežino ter hranljive snovi, medtem ko bo dobila čudovito hrustljavo zunanjo skorjo.
 5. Priprava sladic: Verjetno se sprašujete, ali je mogoče na keramičnem žaru kamado pripraviti tudi sladice. Odgovor je pritrdilen! Poskusite peči sadne narastke, biskvite ali celo pitne na kamado žaru. Zagotovo boste navdušeni nad edinstvenim okusom, ki ga lahko dosežete.

Keramični žari kamado bodo iz vaših običajnih receptov, naredili kulinarično doživetje, ki se mu nihče ne bo mogel upreti. Kuhinjo boste lahko preselili ven, ne glede na letni čas, saj je kuhanje enostavno, jedi pa veliko bolj okusne in sočne.

Kako uporabljati keramični žar kamado

Kamado žare uporabljajo vrhunski kuharski mojstri, navdušenci peke na žaru in ljubitelji dobre hrane. Čeprav se zdi na je njihova uporaba zahtevna so žari na oglje izjemno enostavni za uporabo. Zahteva le nekaj posebnih postopkov za optimalno uporabo. Tu je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali izkoristiti vse prednosti tega žara na oglje:

 1. Priprava žara: Za začetek pripravite žar tako, da odstranite rešetke za žar in keramične plošče ter deflektorje iz notranjosti žara. Zagotovite, da so vsi deli žara čisti in pripravljeni za uporabo.
 2. Prižiganje oglja: Vložite primerno količino oglja v sredino žara na spodnjo črno rešetko in ga prižgite. Priporočljivo je uporabiti naravne kurilne kocke ali sestavke, ki zagotavljajo naraven in enostaven vžig. Pustite, da se oglje popolnoma pregreje in postane sivo-rdeče barve.
 3. Uravnavanje temperature: Keramični žar kamado omogoča natančen nadzor temperature. Spreminjajte odprtine za dovod zraka na zgornjem in spodjem zračniku, da dosežete želeno temperaturo. Splošno pravilo je, da večji pretok zraka povečuje temperaturo, medtem ko manjši pretok zraka zmanjšuje temperaturo.
 4. Uporaba dodatkov: Keramični žar kamado ponuja številne dodatke, ki vam omogočajo raznolike načine peke. Na primer, lahko uporabite mrežo z deflektorjem ali ploščo za peko pice za razširitev možnosti priprave hrane. Prav tako lahko uporabite dimne sekance za dodajanje okusa dima.
 5. Peka hrane: Ko je žar pripravljen in temperatura uravnotežena, položite hrano na rešetko za žar. Bodite pozorni na čas pečenja in redno preverjajte napredek, da dosežete želeno stopnjo zapečenosti ali kuhanosti.
 6. Čiščenje in vzdrževanje: Po uporabi je pomembno očistiti žar. Odstranite ostanke hrane in pepela ter očistite rešetko za žar. Pazite, da je žar popolnoma ohlajen, preden začnete z vzdrževanjem.

Upoštevanje teh korakov vam bo omogočilo, da v celoti izkoristite svoj keramični žar kamado in uživate v okusnih in sveže pripravljenih jedeh. S pravilno uporabo boste dosegli vrhunsko kakovost pečenja na žaru ter navdušili svoje goste s svojimi kulinaričnimi dobrotami. 

Dimenzije keramičnih žarov

Kamado gril sestavlja dobre 3 cm debela robustna keramika, keramično jedro, inox rešetka z možnostjo preklopa, litoželezni pokrov, dve preklopni leseni polici za odlaganje, termostat, kovinsko stojalo s kolesi in zavoro. Točne dimenzija žarov si lahko ogledate na povezavi.

  

  Barva Premer površine za peko Osnovna cena Komplet dodatne opreme Cena s kompletom dodaten opreme
Kamado 55cm (21 palcev) Kamado 21 - Zelena Kamado 21 - Črna 47cm 699,99 € z ddv 170 € z ddv 869,99 € z ddv
Kamado 60cm (23 palcev) Kamado 23 - Zelena Kamado 23 - Črna 49,8cm 749,99 € z ddv 170 € z ddv 919,99 € z ddv
Že od 781,99 € (brez embalaže v črni barvi)
Kamado 37cm (14 palcev) Kamado 14 - Zelena   30cm 349,99 € z ddv

 

KAMADO dodatna oprema:

Večnivojska mreža z deflekotrjem Keramično ploščo za peko pizze, kruha Klešče za prijemanje mreže Grebljica za oglje in pepel Ščetka za čiščenje mreže Lopatka za pepel Zaščitno pokrivalo za žar
Večnivojska mreža z deflekotrjem Keramično ploščo za peko pizze, kruha Slika klešče za prijemanje mreže Slika grebljica za oglje in pepel Slika ščetka za čiščenje mreže Slika lopatka za pepel Slika zaščitno pokrivalo za celotni kamado

 

Kamado žare si lahko ogledate v naših trgovinah:

      

Vrtni center Gašperlin
Suhadole 100

1218 KOMENDA

      

Vrtni center Gašperlin Ljubljana
DOLGI MOST ob TRŽAŠKI CESTI
Hacetova ulica 1 

1000 Ljubljana 

Video predstavitev KAMADO ŽARA.

 

Povezava na spletno trgovino